Istorii moto

Bine aţi venit!

Romantic Bikers reprezintă un grup de prieteni ce au aceeasi pasiune pentru motociclete și viața moto. Romantic Bikers (RC) a luat fiinta in toamna anului 2002, când am început să lucrăm în echipă la restaurări de motociclete vechi, de dragul de a face ceva pentru motociclism și am luat legătura cu alți motocicliști din România și din strainatate.

Site-ul oficial de la vremea aceea a fost lansat la data de 29 februarie 2003 http://floarealbastra.clubromantic.ro/nr9/cotidian3.htm

Pornind de la ideea ca istoria motociclismului te ajuta sa percepi mai in profunzime mersul pe doua roti, am incercat sa aratam si altora aceast lucru. Prima incercare am facut-o la Salonul Moto din orasul Cluj-Napoca in 2003 (11-14 martie)- unde am fost prezenti sub egida clubului, iar in acelasi an am fost invitati la Salonul Moto de la Bucuresti, unde am fost prezenti si in 2004.

Tot in 2004 am primit in randurile noastre primii membri noi.

Istorie

Plecand de la premiza ca e mai bine sa inveti din greselile altora, am decis sa privim putin in trecut. Un exemplu simplu este studierea puterii motoarelor si evolutia lor. In Romania, pana in anul 2000, pe sosele intalneai destul de des motocicleta Jawa de 350 cc. Pana la acea vreme, era considerata una dintre cele mai puternice motociclete de la noi din tara. In scurt timp, romanii au avut acces la motociclete tot mai puternice, pana in momentul in care motociclete de peste 600 cc au inceput sa fie prea slabe pentru gusturile motociclistilor, cu precadere in randul tinerilor. Acest lucru a dus evident la cresterea ratei de mortalitate. Privind in trecut, am ajuns la concluzia ca puterea motocicletei este destul de importanta, dar mult mai importanta este puterea unei decizii corecte.

Un alt punct de rascruce in istoria motociclismului il reprezinta evolutia suspensiei. Motocicletele vechi erau construite pentru drumuri mixte si aveau suspensia adaptata acestora. Astazi avem motociclete specializate pe diverse tipuri de teren. Foarte multi motociclisti opteaza pentru motociclete de viteza, fara a lua in calcul ca in tara noastra foarte putine drumuri se preteaza acestor motociclete. In acest fel, motociclistii se pun in pericol deoarece aceste motociclete nu au nici pneuri si nici suspensii adaptate drumurilor pline de praf si denivelari din tara noastra. Cei mai multi motociclisti nu sunt constienti ca motociclismul este un sport si, ca in orice sport, iti trebuie mult antrenament pentru a face performanta. In orice domeniu, istoria este foarte importanta, iar motociclismul nu face exceptie de la aceasta regula.

După cum se arată mai sus, clubul nostru este preocupat, printre altele, de siguranța în trafic a motociclistilor si are ca valori prietenia, sinceritatea, corectitudinea, empatia, grija pentru ceilalți, sustinerea drepturilor motociclistilor.

De-a lungul anilor am participat la numeroase campanii anti-accidente din dorința de a ne păstra în viață toți prietenii motocicliști.

MZ 125

MZ 125

CZ

CZ

Nipru

Nipru

K

K