You are hereSustinem

Sustinem


O cauză pentru care ne luptam demult...

dovada, sesizări adresate Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor - din partea mai multor cluburi moto din tară

MOTOCICLISTII SI ASIGURĂRILE - O CAUZĂ PENTRU TOATĂ LUMEA

DE CE?
Pentru ca daca este promovat si favorizat traficul pe doua roti, ca in alte tari, soselele se descongestioneaza, timpii de asteptare scad, transportul in comun se deplaseaza mai rapid, masinile de transport marfa ajung mai repede la destinatie, oamenii ajung mai repede unde au treaba, scade poluarea, scade consumul de energie, scade nivelul de nervozitate...si multe alte avantaje pentru toata lumea.

Cauza Rock FM:

http://www.rockfm.ro/rebel/economie/cauza/76-MOTOCICLISTII-SI-ASIGURARIL...

Numele meu este Cosmin Frasineanu si sunt presedintele clubului de motociclisti Romantic Bikers.
Daca tot trebuie sa luptam pentru o cauza si fiindca premiul este o motocicleta, as propune sa luptam pentru o cauza ce ar ajuta motociclistii, dar si pe ceilalti participanti la trafic.
De cativa ani ma lupt alaturi de alti motociclisti cu nedreptatea sistemului de asigurari obligatorii, mai popular cunoscut ca RCA.
Acest sistem obliga motociclistii la plata politei de asigurare si in lunile de iarna, cand este evident faptul ca motocicleta nu poate fi folosita.
Este nedrept sa fim obligati sa platim pentru un serviciu de care nu putem beneficia. Faptul ca asigurarile nu pot fi platite decat pe 6 sau 12 luni ne pune in situatia de a ne scurta sezonul moto.
Platind polita de asigurare in primavara pe o perioada de 6 luni, putem circula maxim pana in luna septembrie.
Daca motociclistii ar putea circula pana in noiembrie (sau in zilele de iarna fara zapada) si automobilistii ar avea avantaje.

Traficul ar putea fi mai putin aglomerat.

Orice motociclist cand lasa motocicleta se urca in autoturism. Iar acesta este unul din motivele pentru care soselele sunt foarte aglomerate toamna.
Si asiguratorii ar avea avantaje. Un numar mic de motociclisti isi platesc asigurarea pe 12 luni. Majoritatea ar plati pentru inca 2-3 luni cel putin daca ar putea, iar incasarile asiguratorilor ar fi mult mai mari.
In acest sens am facut mai multe cereri la CSA, dar raspunsul lor a fost negativ.
Daca aceasta cauza ar fi sprijinita de catre Rock FM sunt sigur ca sansele ar fi mult mai mari.

CAUZA: Plata segmentată a RCA pentru motociclisti, pentru fluidizarea traficului rutier – un avantaj pentru toata lumea care se deplaseaza pe sosele